Uygulama Yazılımı
Uygulama Yazılımı

Uygulama yazılımı, belirli bir kişisel, eğitimsel ve ticari işlevi yerine getiren bir tür bilgisayar programıdır. Her program, kullanıcıya üretkenlik, yaratıcılık ve / veya iletişimle ilgili olabilecek belirli bir süreçte yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Uygulama yazılımı, başka bir deyişle tam anlamıyla kullanıcı için çalışan bir programdır. Çoğunlukla bir kullanıcı için belirli bir görevi gerçekleştirmek için oluşturulmaktadır. Uygulama yazılımı, son kullanıcı ile sistem yazılımı arasında aracı görevi görmektedir. Aynı zamanda bir uygulama paketi olarak da bilinmektedir. Bu tür yazılımlar C, Java, VB, Net gibi üst düzey bir dil kullanılarak yazılmıştır. Bunlar kullanıcıya özeldir ve kullanıcının gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmıştır.

Tek bir Sistem Yazılımına birden fazla uygulama yazılımını da kurulabilir. Bu tür yazılımları CD'lerde, DVD'lerde, flash türevinde veya anahtar zinciri depolama aygıtlarında depolanabilmektedir. Örnek: Kelime işleme, Elektronik Tablo, Veritabanı vb.

Uygulama Yazılımı Türleri

Bazı uygulama yazılımı türleri aşağıdaki gibidir: Kelime işleme yazılımı: Belgeleri oluşturmak, değiştirmek, görüntülemek, saklamak, almak ve yazdırmak için bir bilgisayardan yararlanır. Elektronik tablo yazılımı: Elektronik tablo yazılımı, bilgisayarlı bir defter oluşturmanıza olanak tanıyan sayısal bir veri analiz aracıdır. Veritabanı yazılımı: Bir veritabanı yazılımı, kullanıcı talebine göre depolanan ve alınan ilgili verilerin bir koleksiyonudur. Grafik yazılımı: Bilgisayar sistemlerinin oluşturma, düzenleme, çizim, grafik vb. Eğitim yazılımı: Eğitim yazılımı, bilgisayarın bir öğrenme ve öğretme aracı olarak kullanılmasına izin verir. Eğlence yazılımı: Bu tür bir uygulama, bir bilgisayarın bir eğlence aracı olarak kullanılmasına izin verir. Dünya giderek bilgisayarlaşmaktadır. Bu büyümeyle birlikte, farklı uygulama yazılımı türleri gelişmeye devam edecektir. Kullanıcılar ve geliştiriciler için harika bir finansal seçenek olduğu için çeşitli yazılım uygulamaları oluşturulmaktadır. Bir işletmenin gereksinimlerine göre uyarlanmış özel yazılım geliştirme talebi, şimdi her zamankinden daha fazla artmaktadır. Basit özelleştirmelerden tam döngü yazılım geliştirmeye kadar firmamız, yazılım geliştirme yeteneklerimizden yararlanarak tüm özel iş gereksinimlerinizi karşılamanıza yardımcı olur. Başka sorularınız varsa veya işletmeniz için doğru yazılımı seçmeye ve uygulamaya başlamak istiyorsanız, bizi arayın ve oraya ulaşmanıza yardımcı olalım.