Sosyal medya yönetimi, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında yayınlanan içerik oluşturma, planlama, analiz etme ve bunlarla etkileşimde bulunma sürecidir. Sosyal medya takibi bir sosyal medya yöneticisi tarafından gerçekleştirilebilir. Sosyal medya danışmanlığı sayesinde birey veya işletme için online potansiyel kitlelere ulaşmak ve itibar yükseltmek için profesyonel bir sosyal medya takibi sunar.

Sosyal medya yöneticileri, müşteri yorumlarına yanıt verme, orijinal içerik yayınlama, uzun vadeli pazarlama hedeflerine nasıl ulaşılacağı konusunda strateji geliştirmeye kadar sosyal medya etkinliğini ele alma konusunda uzmandır. Bununla birlikte, kendi stratejiniz üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayan sosyal medya yönetim araçları da vardır. Zamanınız sınırlı olsa bile, sosyal medya yönetimi araçları ve hizmetleri sosyal medya varlığınızı öncelik haline getirebilir.

Sosyal medya iş dünyasında ayrılmaz bir rol oynamaktadır. Dünya çapında sosyal medyayı kullanan 3,2 milyar insan ve saniyede 11 yeni kullanıcı ile bu alanın küresel bir standarda dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz. Sosyal medya takibi için araçlar ve hizmetler, bu büyük kitleye ulaşmanıza ve bir sosyal medya kampanyası yürütmeyi kesinlikle kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. İşletmenizin sosyal medya stratejisini başlatmak istiyorsanız, danışabileceğiniz uzman hizmetler de vardır ki bu uzun vadede en iyi sonuçlar almanız konusunda kilometre taşıdır.

Sosyal Medya Hesap Yönetimi
Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Neden Sosyal Medya Hesap Yönetimi Uygulanmalı?

Sosyal medya yönetimi aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar:

Maliyet: Pazarlama bütçeniz ne olursa olsun, sosyal medya uygun maliyetli bir girişimdir. Sosyal medya ağlarına katılmak, içerik yayınlamak, kullanıcı yorumlarını yanıtlamak ve daha fazlası ücretsizdir. Reklam bile, kitlenize ulaşmak ve online bir takip oluşturmak için karlı bir kanal sunar.

Erişim: Facebook'tan LinkedIn'e sosyal medya ağları sizi dünyanın her yerindeki kullanıcılarla bağlayabilir. Niş kitlelere ulaşmak için Pinterest gibi sosyal medya platformlarını da kullanabilirsiniz. Geleneksel pazarlama ve reklamcılık maliyetiyle kıyaslanamaz derecede bütçe dostudur. Bu nedenle işletmeler için sosyal medya yönetimi şarttır.

Kullanıcılar: Sosyal medyayı pazarlama stratejinize dahil etmek, pazarlama girişimlerinizi kullanıcı davranışıyla eşleştirmenize olanak tanır. Örneğin, insanların% 74'ü bir şeyler satın alırken sosyal medya kullanıyor. İnsanların % 80'i ise sosyal medya aracılığıyla bir şeyler satın alırken tavsiye alıyor.

Performans: Pazarlamacılar ve işletme sahipleri sosyal medya pazarlamacılığı ve reklamcılığının performansı konusunda hemfikirdir. Sosyal medya yoluyla şirketler markalarını oluşturabilir, hatta olası satışlar ve satışlar oluşturabilir. Örneğin, işletmeler arası (B2B) pazarlamacıların neredeyse % 45'i Facebook aracılığıyla bir müşteri kazanmıştır. Sosyal medyanın birçok avantajı ile pazarlama stratejiniz için düşünmeye değer.

Sosyal Medya Hesap Yönetimi Hangi Platformları Kapsıyor?

Sosyal medya yönetimi nedir? sorusu bütün sosyal medya dünyasını kapsar. Zamanınızı ve kaynaklarınızı işletmenize en fazla değer sunan sosyal medya ağlarına odaklamak istediğinizde bu akıllıca bir sorudur.

Sosyal medya yönetimi için en yaygın platformlardan bazıları şunlardır:

• Facebook

• Twitter

• Instagram

• LinkedIn

• Youtube

• Pinterest

Sosyal medya takibi, hesap yöneticinizin sosyal medya kampanyanızı başlatmadan önce stratejinizi geliştirmeleri gerekir. Çoğu durumda, Twitter, LinkedIn, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının farklı rolleri ve kullanımları nedeniyle her platform için bir strateji oluşturmaya odaklanmaları gerekir.

Bunların hepsi reklamınızın başarısını etkileyen kritik faktörlerdir. İlgi çekici bir reklam oluşturabilirsiniz, ancak bu reklamı yanlış kitleye hedeflerseniz, beklediğiniz sonuçları göremezsiniz. Bu yüzden sosyal medya takibinizi sosyal medya danışmanlığı kapsamında devam ettirirseniz uzun vade de potansiyel kitleniz istediğiniz şekilde mevcut kitleniz haline dönüşebilir.