Mobil Uygulama Geliştirme Nedir?
Mobil Uygulama Geliştirme Nedir?

Mobil uygulama geliştirme günümüzde oldukça önem verilmesi gereken bir konudur. Bir mobil uygulama geliştirme, çalışacağı işletim sistemi için bir uygulama oluşturmak anlamına gelmektedir. Web uygulamaların aksine, mobil uygulamalarda, cihazların istekleri ve engelleri göz önünde bulundurulur. Buna ek olarak mobil uygulamaların kendine has yeteneklerden faydalanmak amacıyla dizayn edilmiştir.

Buna örnek olarak Google'ın Android'i tarafından desteklenmezken, iPad söz konusu olduğunda mobil uygulamalar Apple’ın iOS tarafından desteklenebilir. Herhangi Apple uygulaması, Android telefonda desteklenmez ve bunun zıttı da aynı şekildedir. Çoğunlukla mobil geliştiriciler her biri için bir sürüm gerçekleştirmektedir. Buna örnek olarakta, Apple'ın mağazasındaki bir mobil uygulamanın Google Play’de bir benzeri gösterilebilir. Android ve iOS uygulama geliştirme arasında da belirgin farklar olduğunu bariz ortadır. Bu doğrultuda ikisine de yönelmektense, ihtiyacınıza göre hangi platforma odaklanacağınızı belirlemek önemlidir. Birçok şirket bu trendden yararlanmaya çalışırken, birçoğu nasıl başarılı bir şekilde mobil uygulama geliştirme işi gerçekleştireceğini bilmiyor. Bu büyüme tahminlerinin rekabetçi ortamındaki başarı, ancak yalnızca hassas bir şekilde işlenmiş bir mobil uygulama geliştirme süreciyle desteklenirse şirketiniz için bir gerçeklik haline gelebilir. Etkili bir uygulama geliştirme süreci akışı aşamalara yayılır. Projenizin boyutu ve kapsamı ne olursa olsun, bu geliştirme sürecini takip etmek kurumsal mobil uygulama geliştirme girişiminizi başarıya ulaştıracaktır.

Mobil Uygulama Geliştirme Nasıl Yapılır?

Eğer mobil uygulama geliştirme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, her şeyden önce nasıl bir uygulama istediğinize karar vermeniz çok önemlidir. Yani uygulamanın hangi amaca hizmet edeceğini ya da hangi problemi çözeceğini belirlemeniz ilk adımlarda yardımcı olacaktır. Maliyeti fazla bir iş olabilen mobil uygulama geliştirmede, temel amaca riayet etmeyi gerektirmektedir. Mobil uygulama geliştirme girişimi yapmak gibi bir amacınız varsa profesyonel bir yardım almanızda fayda vardır. Çünkü oldukça maliyetli olan mobil uygulama geliştirme işi doğru bir şekilde gerçekleştirilmezse bütçe düşmanı olabilmektedir. Uygulama geliştirme, devam eden bir süreçtir. Kullanıcı geri bildirimi alıp ek işlevler oluşturdukça ilk lansmandan sonra devam edecektir. Firmamız, yıllar boyunca finans, sağlık, inşaat, perakende, tüketici ürünleri, lojistik, endüstri mühendisliği ve eğlence sektörlerindeki şirketlere mobil uygulama geliştirme hizmeti sağlamıştır. Oluşturduğumuz tüm mobil uygulamalar için aynı süreci takip ediyoruz. Bu kurumsal mobil uygulama geliştirme sürecini takip etmek, uygulamanızın da başarılı bir şekilde başlatılmasını sağlayacaktır.